« l8tr.org | Hjem | Howto repair a Cyrus … »

Lenge leve ODP

Publisert torsdag 21 desember 2006 klokka 13:46 Brukte merkelapper:

Som du kanskje vet har Open Directory Project (ODP) vært nede siden 20. oktober 2006. Riktignok har de offentlige siden vært tilgjengelige, men ingen redaktører har jobbet med prosjektet. Endelig, etter nesten to måneder, kom redaktørsidene opp igjen 18. desember. Dette betyr at alle de frivillige (avhengige), meg inkludert, kan kaste bort timevis på å legge til og kategorisere nettsteder... Det første jeg gjorde var å legge til BadVista.org.

Melding på dmoz.org om at redigering er tilbake

Siden du har lest helt hit er du mer enn normalt interessert i ODP. Du lurer kanskje på hvordan det kan ta to måneder å få et nettsted opp igjen? Godt spørsmøl. Svaret er at det var totalhavari på maskinen som kjører redaktørsiden og inneholder databasen og at det var ikke tatt er på et år. Moralen er: Sjekk at sikkerhetskopiløsningen din faktisk er aktiv og virker som antatt. Det eneste gode med denne nedetiden er at den viser at AOL (som betaler for båndbredde, maskiner og ingeniører) ikke har har tenkt til å legge ned ODP med det første siden de brukt mye penger på å få ODP på beina igjen.

7 kommentarer

Gravatar for Kenneth

Hva skal til for å bli redaktør da?

Kenneth (URL) - 20-01-2007 14:55
Gravatar for Hans Nordhaug

Har du sjekket dokumentasjonen på dmoz.org Du bør i alle fall lese Becoming an Editor Ellers bør jeg vel nevne at man fortsatt ikke kan bli redaktør pga de tekniske problemene som oppstod i oktober – regner med (les håper) at det ordner seg i løpet av januar…

Hans Nordhaug (URL) - 20-01-2007 20:45
Gravatar for Kenneth

Hadde håpet det var noen gode inside-tips som kunne vært kjekt å vite! :]

Kenneth (E-post ) (URL) - 26-01-2007 09:38
Gravatar for Hans Nordhaug

Kenneth, det er fryktelig enkelt – bare foreslå 2-3 gode nettsteder (som fortrinnsvis ikke allerede er listet og som er relevante for kategorien) med gode titler og beskrivelser. (Sjekk retningslinjene hvis du lurer på hva en god tittel/beskrivelse er.)

Hans Nordhaug (URL) - 26-01-2007 09:55
Gravatar for Bjørn

Flott, da håper jeg bare min blir lagt til i World: Norsk: Ferie og fritid: Humor snart :-)

Bjørn (E-post ) (URL) - 14-02-2007 19:06
Gravatar for Petri

Ja, hva kreves egentlig for å bli redaktør?

Petri (URL) - 15-02-2007 17:44
Gravatar for Hans Nordhaug

At du kan å lese… Jeg har da allerede svart på dette og pekt til nettsider hvor du kan lese mer.

Hans Nordhaug (URL) - 15-02-2007 18:28

Skriv en kommentar

Husk personlig info?
Skjul e-post
Merk: Alle HTML-tagger utenom <b> og <i> fjernes fra kommentarer. Du kan lage lenker ved å skrive URLen eller e-postadressen rett inn i teksten.